Wednesday, March 11, 2015

Paperilehtia

Aikaisemmin kirjoittelin tykkaavani kovasti paperilehtien lukemista. Luen digilehtiakin kaytannon syista, esimerkiksi uutiset tulee luettua netin kautta. Mutta ei se siltikaan ole sama asia, kuin se kun saa katosiinsa ihan oikean lehden :) Tassa muutama meikalaiselle tuleva lehti:Kerran viikossa ilmestyvista lehdista meille tulee oma "salainen" paheeni People seka Entertainment Weekly ja Time. EWsta olen tykannyt myos kovasti, mutta kaikki nama kylla tulee luettua kokonaan, ovat sen verran ohuita. Nama roikkuvat yleensa meidan ruokapoydalla aamiaislukemisina. Osoitteet olen muuten "kauniisti" blokannut magneettikuvioilla, pahoittelen :D

Glamour taas on muoti/lifestyle lehdista ehdoton suosikkini. Tosin olen tykannyt kovasti myos Marie Clairen viimeisesta parista numerosta. Self taas on uudempi tuttavuus, jonka tilausta en aio uudistaa. Aika mitaansanomaton lehti.

Muutama kokkauslehtikin tulee eli Cooking Light ja Vegetarian Times. VT on vanha tuttavuus, tilailin sita Suomessa ollessanikin anopin osoitteeseen ja han lahetti minulle silloin talloin nipun lehtia. Cooking Lightia sen sijaan en ole aikaisemmin tilannut, mutta ensimmaisen numeron perusteella tykkaan kovasti. Lehdessa oli useita toteutettavan nakoisia kasvisruokavalioon sopivia resepteja. 


Sarjassamme sekalaisia lehtia olen kuvannut Real Simplen ja Nebraska Lifen. Jalkimmaista meille tilaa lahjatilauksena miehen isovanhemmat ja taytyy sanoa etta kyseinen lehti on kylla todella korkeatasoinen Nebraskan ylistys :D Meikalaisenkin on alkanut tehda mieli muuttaa sinne takaisin, vaikka miehelle olen aikaisemmin sanonut etten sinne enaa muuta heh. Real Simple taas on aikamoinen potpourri kaikkea kotiin liittyvaa. Taman lisaksi tulee Better Homes and Gardens, josta ei myoskaan ole viela tullut ensimmaista numeroa seka pari lasten lehtea. High Five ja National Geographic Kids tulevat meille miehen toisten isovanhempien lahjatilauksena. Lehtitilaukset ovat itseasiassa mielesta tosi kivoja lahjoja, joka kuukausi saa kuin uuden lahjan :)

Lehtitilauksia tosiaan saa aika edullisesti taallapain. People magazinen tilasin lentomaileilla, Glamour oli $10/vuosi, Vegetarian Times $7/vuosi, Marie Claire $5/vuosi ja muut 2$/vuosi. Glamour ja Marie Claire on tilattu Amazonin kautta, VT Magazines.com ja muut lehdet Magsformiles,com kautta. Parin dollarin hinnat johtuvat kestotilauksista eli nama taytyy muistaa peruuttaa ensimmaisen vuoden jalkeen, muuten lahtee hurjasti isompi summa luottokortilta. Tosin joskus lehdista on tullut myos jatkotarjous eli haluanko toisen vuoden myos $2 ja yleensa tietenkin olen halunnut :)

Lukeeko joku muu tallaisella innolla paperilehtia? :) Tilaatteko vai ostatteko irtonumeroina?
Enta onko joku lehti, mika kannattaisi katsastaa?

Hyvaa loppuviikkoa kaikille!

7 comments:

Emmi H said...

Lehdet on täällä kyllä hullun halpoja. Mulle taitaa tulla kolme lehteä tällä hetkellä, mutta niitäkään en meinaa saada luettua. Aikaa ei vain tunnu riittävän siihen(kään) :D Suomessa luin kyllä lehdet tarkkaakin läpi, mutta täällä varmaan juuri siksi kun ne niiin halpoja on, en oikeen saa aikaiseksi..plus monet lehdet tuntuu olevan aivan liian täynnä tyhmiä mainoksia :D
Julkkisjuorulehdet jotenkin tuntuu olevan parhaimmistoa, mutta esim. urheilulehdet (ainakin Fitness Magazine ja Women's Health) on aika turhaa höttöä liiallisella mainoksien määrällä :P

Jenni said...

Mä tykkään Real Simplestä kanssa ja joskus mietin tilaavani sen, mutta en sitten koskaan saanut aikaiseksi. (Lehden filosofian tuntien siis aika hyvä mätsi...) Olen tyytynyt ostamaan yksittäisnumeroita kaupan kassoilta, joka tietty tulee paljon kalliimmaksi.

Time meille tulee kun minä tilasin sen Iirolle lahjaksi, paikallislehti 5280:n taas tilasin itselleni. Nyt kun näyttäisi siltä, että muutan takaisin Coloradoon toukokuussa toivottavasti vähän pysyvämmin, niin pitää ruveta miettimään, mitä muita lehtiä sitä tilaisi, Travel+Leasure ja National Geographic käyneet kumpikin mielessä, ja ehkä Vogue, koska se oli ihan hauska kun sitä Georgiassa tilasin. Lehdet on tosiaan Emmin sanoin ihan hullun halpoja!

Sugar said...

Emmi: Mulla onkin aikaa kun olen tallainen housewife, niinkuin viisumissa luki hehe. Olen kanssa ollut tosi pettynyt noihin health&fitness lehtiin. Tuo Self on taynna mainoksia ja artikkelit on todella tusinatavaraa. Sen lisaksi on monta sivua kuvia julkkismalleista/urheilijoista eri epakaytannollisissa "urheilu"-vaatteissa eli kaytannossa siis mainoksia nekin.

Jenni: Real Simple on tosiaan mukavaa luettavaa. NG tuli kanssa mulle pitkaan, ehka pitaisi miettia sen uudelleen tilaamista. Olen tilannut muutaman Travel lehden anopille lahjaksi nojatuolimatkailuun, mutta niista varmaan saa hyvia vinkkeja myos oikeasti matkustelemaan paaseville. Pitaakin katsoa onko taalla Marylandissa joku paikallinen lehti (varmasti on), joka esittelisi paikkoja samaan tyyliin kuin tuo Nebraska Life. Voisi saada vahan lisaa vinkkeja minne menna.

Leena said...

Ostan aika paljon irtonumeroita, ja ihan laidasta laitaan. Tuo Real Simple on oma suosikkini, perjantaisin pitää saada People lehti. InStyle tulee ostettua joskus - tosin lehden, jossa on 300 sivua (mainoksia 150 sivua) jo kantaminen käy kuntoilusta....tykkään ostella myös sisustuslehtiä, tosin meillä ei näytä yhtään siltä, että niitä olisi luettu.
Meille tulee paikallinen sanomalehti ja omien havaintojen mukaan, useimmille naapureille ei tule lehteä. Lehdenluku kahvin kera on oma aamujuttuni ja yleensä pidän siitä kiinni. Suomen uutiset tulee taas luettua netistä.

Sugar said...

Olen myos vilkuillut InStylea, taytyy katsoa josko tulee hyvia tarjouksia vastaan. Meilla on tuossa alaoven edessa aina sanomalehtia muovipusseissa, jotka lojuu siina useampia paivia, kuka lie tilaa muttei nouda. Ehka joku jo poismuuttanut, taalla vissiin vaihtuu tuo militaryporukka aika usein.

Hanna said...

Mulla just hiljattain päättyi lehtitilaukset, enkä tietty ajoissa tajunnu uusia niitä, niin nyt tulee pieni tauko. Täytyy taas tilailla kunhan tulee sopivia tarjouksia vastaan. Mulle tuli Self ja se on kyllä turhin lehti ikinä! Täytyypä tsekata Real Simple. Lehtiä on niin kiva saada, et mielellään ottais luettavaks lisää :P

Sugar said...

Joo toi Self jaa kylla uusimatta, mutta sen tilalle voisikin ottaa pari muuta lisaa :D