Sunday, November 30, 2014

Rahti Marylandiin

Meille oli alusta asti selvää, että osa tavaroistamme on pakko lähettää rahdilla Marylandiin. Meidän aikuisten tavaroilla ei ollut niin väliä, mutta minimiehelle oli tärkeää saada mukaan omat lelut ja oma sänky, jotta muutosta tulee mahdollisimman vähän stressaava. Suurin osa meidän huonekaluistamme oli sitäpaitsi joko ostettu käytettyinä tai saatu lahjaksi, koska Suomeen muuttaessamme meillä oli mukana tasan 5 matkalaukullista vaatteita yms. Nebraskassa olleet huonekalut veimme varastoon anoppilaan, emme edes silloin miettineet niiden Suomeen rahtausta. Olisi kuitenkin ehkä kannattanut, koska noin vuosi sitten tulva tuhosi lähes kaiken omaisuutemme Nebraskassa... Onneksi siellä ei ollut mitään ainakaan tunnearvoltaan erityisen arvokasta. Ehdin jo tosin surra hääpukuni menetystä, mutta mies kertoikin tänään loytäneensä sen suhteellisen hyvässä kunnossa, jee!

Lähetimme tarjouspyynnön muistaakseni viiteen eri kuljetusfirmaan ja näistä valikoitui edullisimmaksi TravelCargo. Pyysimme tarjouksen kolmesta kuutiosta tavaraa, mutta kuten aiemmin kirjoittelin, määrä paisui kahdeksaksi. Tämä tietenkin suurensi kustannuksia ja loppupeleissä maksoimme TravelCargolle vakuutuksineen ennakkoa hieman alle 3000€. Tämän lisäksi tulee vielä mahdolliset tullimaksut Yhdysvaltain päässä. TravelCargo nouti tavarat vanhasta kodistamme, josta ne siirtyivät heidän varastolleen. Sieltä tavarat lähtivät meriteitse kohti Baltimorea, josta taas on kuljetus uuteen kotiimme.


TravelCargo lähetti kuvan pakatuista tavaroistamme valmiina lähtöön :)
Raportoin myöhemmin miten tavarat tulivat sitten loppujen lopuksi perille.

Sain tänään lopultakin siivottua vanhan kotimme, joten huomenna voin hyvillä mielin palauttaa avaimet huoltoyhtiölle. 
Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! :)

2 comments:

Kata said...

Tuo Travel Cargo taisi muuttaa meidän koirat Suomesta Sudaniin! Se homma sujui hyvin ja asiantuntevasti - ja lisäksi vielä meitä eläinihmisiä ymmärtäen ja sympatiseeraten mitä arvostin. Uskon ja toivon, että teidänkin tärkeä rahti kulkee hyvin perille. Me muutetaan maailmalla aina kaikkine kampsuinemme mutta jos pitäisi valita niin lasten tavarat olisi meilläkin ne tärkeimmät.

Sugar said...

Kiva kuulla, Kata, etta teilla meni Travel Cargon kanssa hyvin! Uskon, etta meidankin tavarat paasee hyvin perille. Mies muuttaa meidan tyhjaan uuteen kotiin talla viikolla. Toivotaan kovasti, etta rahti saapuu paikalle ennen meidan sinne menoa :)