Wednesday, November 26, 2014

Update in Finglish

Testailen tässä suomen kielen kirjoittamisen taitojani tilannepäivityksen merkeissä :)
 
Meillä eletään jännittäviä aikoja; viime viikolla lähtivät kohti Yhdysvaltoja sekä mies, että kontti tavaraa. Mies saatiin matkaan hyvin ja on nyt perillä Nebraskassa, jossa viettää Thanksgivingin. Kontti taitaa olla vielä Suomen maankamaralla odottelemassa lähtöä. Tavaramäärän kanssa koettiin pieni yllätyskin; olimme ajatelleet lähettävämme vain pienen määrän tavaraa eli kolme kuutiota, mutta loppulaskennassa tavaraa kertyikin kahdeksan kuutiota, huh. Onneksi olimme varanneet ylimääräistä rahaa kuljetuskustannuksiin. Kirjoittelen tuosta tavaran lähettämisestä lisää myöhemmin.
 
Me (tai siis minä heh) täällä Suomessa olemme ahkerasti siivonneet entistä taloa ja lahjoittaneet jäljellä jääneitä tavaroita eteenpäin. Tuo lahjoittelu onkin ollut kivaa puuhaa; hakijat ovat olleet tyytyväisiä siitä, että ovat saaneet tarpeellisia tavaroita kuten sohvan, nojatuolin, hoitopöydän, telkkarin, parisängyn, vieraspatjan, matkasängyn, tiskikoneen ja pesukoneen yms. ja me olemme olleet tyytyväisiä, kun olemme päässeet tavarasta eroon, ilman, että niitä olisi tarvinnut viedä kaatopaikalle. Muutamia tavaroita olen myynytkin kuten rattaat, isompia leluja, pari lipastoa yms. Olen onnistunut myös löytämään meidän suurehkolle määrälle viherkasveja uudet kodit. Siivoaminen sen sijaan ei ole ollut kivaa ja olen päästänytkin suustani pari ärräpäätä kun olen joutunut jäämään yksin siivoamaan muuttosotkut :D
 
Maryland State House
source: wikipedia.org
 
Tällä hetkellä asustamme siis minimiehen kanssa meikäläisen porukoilla. Tarkoitus olisi tehdä töitä ainakin vuoden loppuun ja sitten tammikuussa lähteä Marylandiin. Tämä valitettavasti tarkoittaa sitä, että joudumme olemaan erossa miehestä sekä Thanksgivingin, että joulun :( Olemme yrittäneet kovasti etsiä miehelle lentoja Nebraskaan jouluksi, ettei tarvitsisi pyhiä ihan yksinään viettää, mutta lennot ovat kyllä sellaisissa hinnoissa, että ei taida onnistua :( Onneksi meillä on Pennsylvaniassa samaan aikaan vierailulla tuttuja, jotka kutsuivat miehen käymään joulupäivänä (kiitos, ihanat!). Toivottavasti saamme nettiyhteyden toimimaan Marylandin kodista, jotta pääsemme jouluna Skypettämään.
 
Sellaisia kiireitä siis täällä :)
Mukavaa viikkoa kaikille!

6 comments:

Emmi H said...

Hyvinhän se suomi sujuu:) mulla ei ainakaan pistänyt mikään silmään! Ikävää, että joudutte viettämään pyhät erossa:/ niin tuttua mulle. Tämä on itseassa eka joulu jonka vietämme YHDESSÄ!!

Sugar said...

Kiitos :) Arvaa vaan monta kertaa luin ton tekstin lapitte ennen kun uskalsin julkaista sen :D Vahan tonkkoa tekstia, mutta kirjoittamallahan se vaan paranee. Ihanaa, etta saatte vihdoin olla joulun yhdessa! Meilla on taas eka erossa, nyyh.

Inka said...

Muuttaminen on rankkaa hommaa. Me palattiin DC:n ympäristöstä vuosi sitten takaisin Suomeen päin. Nyt on alueelle ikävä. Ihanaa päästä sun blogissa lukeen tulevaisuudessa vanhoista kotikulmista. :)

Sugar said...

Tervetuloa mukaan lukemaan Inka :) Kiva kuulla, etta viihdyitte siella hyvin!

Inka said...

Tässä on sulle muutama linkki, jos et ole vielä näitä bongannut tietoa etsiessäsi. Niistä voisi olla tulevaisuudessa apua. :)

DC:n alueen lasten suomikoulu http://www.suomikouludc.org/

DC:n alueen FB-ryhmä, josta joskus löytyy jotain hyödyllistä tietoa.
https://www.facebook.com/groups/18153050980/?fref=ts

Sugar said...

Kiitoksia linkeista Inka! Suomikouluun olinkin jo ottanut yhteytta, mutta heidan kevaan ryhmansa on valitettavasti taynna :( No syksylla sitten!