Friday, May 15, 2015

North Beach, MD

Meilla oli opiskelukaverini Ruotsista kaymassa talla viikolla, joten saimme hyvan syyn tehda paivaretkia lahistolle. Olimme jo etukateen haalineet esitteita Marylandin eri countyista ja valitsimme niiden perusteella kohteeksemme Calvert Countyn ja sielta North Beach nimisen merenrantakaupungin. North Beachiin ajaa meilta 45 minuutissa eli se on suhteellisen lahella.


Emme olleet etukateen ottaneet muutoin selvaa paikasta, ja meille tulikin yllatyksena, etta itse hiekkarannalle paasy maksoi $15/aikuinen :o Jalkikateen kuulin, etta hiekkarantojen maksullisuus ei ole mikaan harvinaisuus Marylandissa. Usein myydaan season's passeja ja sellainen maksaa North Beachissa $200 nelihenkiselta perheelta. No, hiekkaranta jai kaymatta, mutta onneksi rannan boardwalkilla sai kuka tahansa kavella. Tassapa pieni kuvaplajays.






Boardwalk oli kylla ihastuttava, tosin harmittavan lyhyt (half a mile) eli sen kaveli edestakaisin aika nopeasti. 



Alkuperaista laituria oli jatetty jaljelle jonkin verran, Opastekyltti kertoi, etta ensimmainen boardwalk oli rakennettu 1930-luvulla, mutta se oli tuhoutunut heti vuoden 1933 hurrikaanin ansiosta. Taman jalkeen boardwalk on moneen otteeseen rakennettu uudestaan ja sita on korjattu useasti.



Nykyinen rakennelma otettiin kayttoon vuonna 1998, mutta se tuhoutui monilta osin trooppisen Isabel-myrskyn toimesta syyskuussa 2003.






Vaikka hiekkarannan maksullisuus olikin tylsempi juttu, taidamme lahtea North Beachille kavelemaan uudestaankin joku viikonloppu, sen verran mukava se oli varsinkin yhden ylivilkkaan 5-vuotiaan kanssa :) Koko boardwalk oli nimittain aidattu eli vaaraa minimiehen putoamisesta mereen ei ollut. Lisaksi boardwalkilla oli vilvoittava tuulenvire, mikali tulikin tarpeen, koska lampotila on usein nyt toukokuussa jo noussut +30 pintaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

2 comments:

Veera A. said...

New Jersey Shorella rannat ovat myös maksullisia. Minullekin tuli suurena yllätyksenä kun käytiin ekan kerran. Tuo $15 kuulostaa tosin hurjan kalliilta! New Jerseyssa taisi maksaa n.$5-10, jos oikein muistan. Täällä Kaliforniassa pääsee ihan ilmaiseksi eikä kukaan edes ymmärrä mistä puhun, jos kysyn, onko ranta maksullinen :).

Sugar said...

Joo aika suolainen hinta oli :( Vuoden perhepassin (2+2) olisi saanut $200. Luulisi, etta tosiaan edullisempiakin hiekkarantoja Marylandista loytyisi, taytyy etsia. Hieno juttu, etta Kaliforniassa paasee nauttimaan luonnosta ihan ilmaiseksi, mielestani rantojen pitaisikin suurimmaksi osin olla kaikkien kaytossa. Mutta meikalainenhan on tallanen sosialisti enka ymmarra, etta kaikki on businessta hehheh.