Wednesday, May 20, 2015

Cove Point Lighthouse, MD

Calvert Countysta loytyy myos useita majakoita, joista yksi on vuonna 1828 rakennettu Cove Point Light Station.


Majakka aloitti toimintansa joulukuussa 1828 oljylamppujen avulla, kunnes se vuonna 1855 paivitettiin toimimaan yhden lampun ja Fresnel-linssin kautta. Majakan viereen rakennettiin majakanvartijalle talo.


Majakka itsessaan on noin 14m korkea eli ei mikaan suurensuuri rakennelma.



Majakka on edelleen toiminnassa ja on siten Chesapeake Bayn vanhin toiminnassa oleva majakka. Ainakaan me emme paasseet kiipeamaan ylos itse majakkaan, mutta tassa kuva portaikosta. 



Majakan vieressa oleva, jo kaytosta poistettu, sumukello (fog-bell) taas on vuodelta 1898.


Alueella on myos nakoala-tasanne josta voi ottaa kuvia merella pain. Kuvassa nakyy Cove Point LNG Terminal, joka on "an offshore liquid natural gas shipping terminal",



Alueella oli muutama jo aika kulunut info-taulu.


Cove Point Lighthouse liitettiin National Register of Historic Places:iin vuonna 1973. 
Itse majakka muutettiin taysin automatisoiduksi vuonna 1986.


Cove Point Lighthouse on avoinna yleisolle kesaisin ja siella vierailu ei maksa mitaan. Muille allergisille tiedoksi, etta alueella oli ainakin toukokuussa aivan tajuttomasti ampiaisia, jotka onneksi eivat olleet kovin agressiivisia :)

Majakan ja rakennusten lisaksi alueella on pieni visitor center, jossa pyorii 8 minuutin video majakan historiasta ja sielta voi noutaa esitteita majakasta ja muista Calvert Countyn nahtavyyksista. Minimiehelle loytyi myos varitystehtavia :)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

No comments: