Thursday, October 15, 2015

Sokeriantilooppi - blogitarinaa

Sain Veeralta Kaukana Kotona-blogista #blogisitarina haasteen, kiitoksia Veera! Tarinoita on ollut tosi mielenkiintoista lukea, joten otan mielellani vastaan :)

Tassapa saannot:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.       
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suoriltakäsin, voit haastaa jonkun toisen. 
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.   
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko -blogi

Ja sitten omaa tarinaa sokeriantiloopin synnysta :)

Aloitin blogikirjoittelun kevaalla 2007, kun olin tullut jalleen kerran kesalomalle Suomeen. Silloinen poikaystava oli jaanyt kotimaahansa Yhdysvaltoihin ja minulla oli ikava. En saanut heti kesatoita, joten aloitin bloggailun aikani kuluksi. Kirjoittelu oli paivakirjamaista, ilman kuvia. Sittemmin olenkin poistanut suuren osan alkuvuosien kirjoitteluista, koska ne olivat avautumisjuttuja minulle itselleni, eika niiden anti muille ollut kovin merkittava. Muutamat ensimmaiset kirjoitukset olen jattanyt paikalleen, koska ne ovat jotenkin niin herttaisia. Kuten kirjoitinkin, olin silloin taysin clueless tulevaisuudestani. Tosin nyt 8,5 vuotta myohemmin olen vielakin vahan pihalla :D

Vuonna 2011 restarttasin blogin kuvallisena, jolloin myos poistin vanhoja juttuja. Kirjoitin aluksi edelleen suhteellisen lyhyita postauksia ja englanniksi. Jalkimmainen johtui lahinna siita, ettei minulla ollut suomalaista nappaimistoa ja olin niin tottunut amerikkalaiseen nappaimistoon, etta ostamani lisanappis ei tuntunut luontevalta. Nykyaan kirjoittelen huonolla suomenkielellani ilman skandikirjaimia. Toiveissa on jossain vaiheessa hankkia lappari kiintealla suomalaisella nappaimistolla, jotta saan skandit pelaamaan helposti.

Vuonna 2011 aloitin myos postaamaan kuvia Random Tuesdays-nimikkeella eli joka viikko postaan yhden kuvan lyhyella kuvatekstilla. Random Tuesdays valikoitui nimikkeeksi vastakohtana Silent Sundaysille, koska en ole kovinkaan hiljainen tyyppi, vaan tosi random :D Olen aika hyvin onnistunut postailemaan kuvia, niita on kertynyt jo yli 200 kappaletta. Jossain vaiheessa varmaan vahingossa postaan jonkun kuvan kahdesti, pahoittelut jo etukateen heh.

Blogini on siis hyvin vapaamuotoinen, kirjoitusvirheellinenkin ja se sisaltaa aitoa kuvausta meikalaisen valilla hyvin tylsastakin elamasta. Koska kirjoittelen vaitoskirjaa, blogi on hyva vastapaino akateemiselle kirjoittamiselle. Ja ketaan ei varmaan yllata, etta kirjoitan vaitoskirjaa englanniksi, sen verran surkeaa suomea kirjoittelen. :) Kirjoittelen blogia edelleen suurimmaksi osaksi vain omaksi hupsuksi ilokseni joskin jotkut jutut, kuten maahanmuuttoasiat, saattavat olla hyodyksi muillekin. Aina valilla saan kommenttejakin ja se saa minut aina hyvin iloiseksi; joku oikeasti kaytti aikaansa ja luki meikalaisen aikaansaannoksen! Blogi on seurannut hyvin elamaani; olen kaynyt lapit lapsen syntyman, haat, opiskelut ja tuon mainitun maahanmuuttoruljanssin. Viimeaikoina blogissa on ollut enemman juttua lahiseuturetkista tutustuessamme Marylandiin ja Virginiaan.

Pari minuuttia sitten otettu kuva olohuoneen ikkunasta, syksy on tulossa Marylandiinkin.

Blogi jatkaa edelleen yhta epamaaraisella linjalla eli kirjoittelen mita mieleen tulee.  Kuvauksessa lukee "Finnish-American life in Maryland - random thoughts and musings" ja niitapa tama blogi oikeastaan sisaltaa:) 

Kiitoksia kaikille, jotka blogia lukevat ja jaksavat viela joskus kommentoidakin!

Koska blogitarinoita on tosi ihana lukea, haastan mukaan seuraavat bloggaajat, jotka jo ehka ovat haasteen ehtineet kertaalleen saadakin:


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

4 comments:

Emmi H said...

Hei kiva, että Veeralta lähti haaste sulle - kuten kirjoitin, mä olisin halunnut laittaa tän eteenpäin kaikille seuraamilleni blogeille kun näitä on mustakin tosi kiva lukea:)

Leena said...

Kiitos haasteesta ....blogini taitaa tarvita vähän potkua takapuoleen, jotta saisin juttua aikaiseksi.

Veera A said...

Jes, Kiva kun lähdit mukaan! Ja pöh, sun suomi mitään huonoa ole. Tosi sujuvasti kirjoitat. Random Tuesday on muuten kiva idea! Hauska nähdä kuvia sieltä täältä ja varmasti myös kiva käydä omia vanhoja kuvia läpi.

Sugar said...

Emmi, joo tama oli kylla tosi kiva haaste! :)

Leena, jaan mielenkiinnolla odottelemaan!

Veera, kiitoksia :) Kamalasti jaa kylla kirjoitusvirheita huomaamatta, ihan havettaa. En varmaan huomaa niita, kun ei ole niita skandeja mukana. Tai niin ainakin yritan itselleni selittaa :D