Sunday, October 18, 2015

Arlington National Cemetery

Meita hemmoteltiin miehen kanssa talla viikolla kahdenkeskisella ajalla ihan kahteen otteeseen; maanantaina oli federal holiday (Columbus Day) eli miehella vapaata toista, mutta minimiehella normikoulupaiva ja lauantaina minimies taas oli paivalla Suomikoulussa. Maanantaina kavimme katsomassa paivanaytoksessa the Martian elokuvan, joka oli ihan jees :) 

Lauantaina taas paatimme lahtea kahdestaan niinkin romanttiselle retkelle kuin tutustumaan Arlingtonin sotilashautasmaahan. Kehtaan tunnustaa, etta tykkaan kayda hautaismailla, koska varsinkin vanhemmista hautakivista voi lukea kaikenlaista mielenkiintoista. Onneksi en ole ainoa, myos miehen isovanhemmat tykkaavat hautausmaavierailuista. Jalkimmaisen syyn takia hautausmaita on tullut kuvailtua enemmankin, jotta voin lahettaa isovanhemmille kuvia. Tassapa hieman lauantain kuvasatoa.

Arlingtonin hautausmaa on kooltaan noin 2,5 neliokilometria ja sinne on haudattu yli 300 000 vainajaa. Hautausmaa on edelleen kaytossa ja se on ilmeisen suosittu turistikohde. 

Itse hautausmaalle ei luonnollisesti ole paasymaksua, mutta pysakoinnista joutuu maksamaan muutaman dollarin. Hautausmaalla jarjestetaan myos maksullisia kiertoajeluja busseilla, joihin emme sen tarkemmin tutustuneet. Kuvassa Visitor's Center.

Taustalla nakyy Arlington House eli sisallissodan aikaisen kenraalin Robert E. Leen entinen tila, jonka maille hautausmaa on rakennettu.

Kuvassa etualalla on ensimmainen hautakivi, jota katsoin tarkemmin ja olin kieltamatta aika yllattynyt kun luin hautakivesta "Konstant Niemi, Finland". Tiesin, etta hautausmaalle on muutama suomalainenkin haudattu, mutta Konstant Niemi ei ollut naiden etukateen tiedossani olleiden joukossa.

Yksi tunnetuimmista haudoista on presidentti John F. Kennedyn ja Jacqueline Bouvier Kennedy Onassiksen hauta, jonka vieressa palaa "ikuinen liekki,"

Kennedyn haudan vieresta, taustalla nakyy Washington Monument.

Kavimme myos Lauri Tornin haudalla. 
Aika harvoilla haudoilla oli kukkasia, mutta Tornin haudalle oli tuotu muutama.

Memorial Amphiteater...

...ja sama sisalta. 

Toisella puolen on tuntemattoman sotilaan hauta, mutta siella oli menossa juuri seppeleenlasku seremonia, joten kuvista tuli huonoja, tassa nyt kuitenkin yksi.

Space Shuttle Challenger Memorial.

Syksy on tullut tanne meillekin pain.




Kuvailin tosiaan hautausmaata paljon, koska se oli niin levollisen kaunis. Olimme siella pari tuntia ja paljon jai viela nakematta, joten palaamme uudestaan.

Mukavaa viikkoa kaikille!

No comments: