Thursday, July 16, 2015

Lyhyen Blogihistorian Suosituin Postaus: Why we left the United States and moved to Finland

Olen kirjoitellut tata blogia vuodesta 2007 eli vahan yli kahdeksan vuotta. Taman lyhyehkon blogihistorian selkeasti suosituimmaksi tekstiksi on valikoitunut  huhtikuussa 2012 kirjoittamani Why we left the United States and moved to Finland. Postauksessa myonnan itsekin kirjoittaneeni vahan dramaattisesti, joten sinansa tekstin suosio ei ole yllatys, koska drama just causes more drama :) Postaukseen tuleekin edelleen silloin talloin kommentteja, joskus ihan aiheellisia, joskus aika omituisia.

Kuva alkuperaisesta postauksesta

Kirjoituksesta on tosiaan on kulunut aikaa jo yli kolme vuotta, joten moni asia on muuttunut. Esimerkiksi asumme taas Yhdysvalloissa, vaikka siella asumisesta aika negatiivisesti kirjoitinkin :D Kirjoitus on kuitenkin totuudenmukainen ja esimerkiksi mietteeni republikaanien politikoinneista eivat ole muuttuneet. Edelleenkaan en ymmarra miten puolue, joka niin agressiivisesti hyokkaa naisten reproductive rights (lisaantymisoikeudet?) vastaan, ei valita lapsista tippaakaan sen jalkeen kun ovat tahan maailmaan syntyneet. Toinen mita en ymmarra on looginen epakohta pro-life ja pro-death penalty yhtalossa, eli mielipiteissa, jotka usein kulkevat kasi kadessa. Nama vain siis esimerkkeina.

No en aio kuitenkaan tassa mitaan poliittista keskustelua viritella, vaikka silta ehka hetken nayttikin ;) Why we left-postauksessa mainitsin seka viisumi-, etta vakuutusongelmat. Ne onneksi eivat enaa vaivaa eli nykyisin olen seka LPR, etta vakuutettu miehen tyon puolesta. Sain postauksessa mainitut opinnotkin suoritettua (kiitos Aiti!). Paivahoidon kustannukset sen sijaan estavat edelleen toiden teon, mutta sekin on muuttumassa, koska minimies menee nyt syksylla kouluun. Saa nahda mita tuumaan koulusta, koska niinkuin kirjoitin Why we left-postauksessa "I have reservations when it comes to U.S elementary school system." Toivottavasti minimiehen koulu poistaa nama ennakkoluuloni. Ainakin koulu on Great Schoolsin mukaan saanut arvosanan 9/10 eli ihan hyva koulu pitaisi olla kyseessa. Kohtahan se kaytannossa nahdaan :)

Sen sijaan Nebraskan ystavia ikavoin edelleen :( ja miehen lyhyet lomat ketuttavat. Jalkimmaiseen on vain totuttava ja alettava tekemaan lyhyita viikonloppureissuja pitkien lomien sijaan. Positiivista on kuitenkin se, etta mies tekee lyhyempaa tyopaivaa Marylandissa kuin Suomessa. Tama yllattava fakta johtuu siita, etta mies joutui jatkuvasti tekemaan ylitoita Suomessa, koska hanella oli usean ihmisen tyot tehtavana YT-neuvotteluiden seurauksena. Mies on kotona aina yleensa samaan aikaan, paitsi jos on sattunut liikenneonnettumuuksia tai on lockdowneja. Ikavoin myos sukulaisten lastenhoitoapua. Me emme Marylandissa paase kahdestaan miehen kanssa mihinkaan, koska meilla ei ole sukulaisia alueella. Mutta taman tiesimme jo muuttaessamme, joten siihen olimme asennoituneet jo etukateen. Onneksi me olemme kolmen huipputyypin tiimi :)

Tallaisia mietteita talla kertaa, mukavaa loppuviikkoa kaikille!

2 comments:

Emmi Hakansson said...

Oli pakko kayda lueskelemassa tuon sun vanhan tekstin aiheuttamaa kommentointia. Aikamoista ;) Varmaan ei medialukuataitokaan sano kaikille mitaan ;) ! Se hyva puoli tassa on kun kirjoittaa pikkublogia suomeksi, etta valttyy tuollaiselta hehe..

Mulla on kans vahan ennakkoluuloja takalaisia kouluja vastaan. Kuulin, etta taalla opettajaksi paasee MILLA VAIN kandintutkinnolla ja osavaltion opesertifikaatilla. Siina voi sitten miettia minkalaisia tyyppeja siella niille lapsille "antaa avaimet elamaan". Vahan eri systeemi kuin Suomessa, missa opekoulutuspaikoista tapellaan :D

Sugar said...

Joo ei tahan suomenkieliseen osaan blogia tule enaa tuollaisia mielenkiintoisia tuotoksia :D Yleensa tuohon tekstiin kai eksytaan googlettamassa "moving to Finland".

Katselin muuten kanssa noita sertifikointeja ja tosiaan jos lapaisee kokeet, niin mika vaan kandi kay, huh. Toivottavasti meidan minimiehella kay hyva onni ja saa ammattitaitoisen ja mukavan opettajan.