Thursday, July 9, 2015

Strong, Independent and Finnish

Tuli vahan aikaa sitten keskusteltua ruotsalaisen ystavani, jolla on suomalainen aiti, kanssa suomalaisista naisista. Emme tehneet mitaan vertailevaa tutkimusta vaan keskustelimme suomalaisista aideistamme, isoaideistamme ja suomalaisista naisista yleensa. Ystavani ja mina olimme samaa mielta, etta suomalaiset naiset ovat (anteeksi yleistys) vahvoja persoonia. Meita ei niin vain komennellakaan ympariinsa ja me olemme hyvin itsenaisia. Emme jaa (yleensa) surkuttelemaan karsimiamme kolhuja ja nostamme paamme ylos heti kun voimme. Mies osallistui keskusteluun olemalla samaa mielta ja lisaamalla, etta suomalaiset naiset ovat myos itsepaisia. Tama kommentti varmaan koski tosin ehken vaan meikalaista :)

No kaikki suomalaiset naiset eivat tietenkaan ole samanlaisia, meita loytyy joka lahtoon. Mutta itse olen huomannut, etta itsenaisyyteni tai oikeammin sen kaipuu kuulostaa useista muista meidan asuinalueen kotiaideista jotenkin kummallista. Esimerkiksi ennen lahtoani Suomeen kesaksi juttelimme siita, etta aion hakea taalla Suomessa toita, koska haluan ansaita omat rahani. Tama kommenttini sai osakseen nyokyttelya ja  useasti toistettavia "oh I'm sorry"-kommentteja. Yleiso kommenteilleni oli tietenkin taysin vaara, koska suurin osa aideista on career-moms eli eivat palaa tyoelamaan ennenkuin kaikki lapset on koulussa, jos silloinkaan. Heidan ei tarvitse, se on myos eraanlainen status-kysymys. Lisaksi joukossa on muutama poliitikon vaimo, joille edustamisessa lasten hoidon lisaksi on varmasti ihan tarpeeksi tyota. Kasite omat rahat on outo, koska on vain meidan rahamme. Ymmarran taman hyvin, koska emmehan me miehenkaan kanssa hanen tienaamiaan rahoja katso vain hanen rahoikseen. Silti on jotenkin vaikea olla, kun ei tienaa yhtaan mitaan. Omassa paassanihan tama ongelma on.

Helsinki, 2015

Vaikkei minunkaan nyt rahallisesti olisi valttamatta pakko menna toihin, kaipaan itsenaista elamaa. Minullahan on vain yksi lapsi ja hankin alkaa olla niin iso, ettei tarvitse minua samanlailla kuin ennen, varsinkin kun menee kouluun syksylla. Syksylla edessa onkin yksi askel itsenaisempaan amerikkalaiseen elamaan eli autokoulu. Ilman ajokorttia on toihin menosta turha haaveilla meidan alueella. Toivon mukaan loydan osa-aikaisen tyon, jotta voin olla kotona kun minimies lahtee kouluun ja palaa koulusta. Tai keksin jotain muuta itsenaista sisaltoa elamalleni vaitoskirjan lisaksi.

En harmittavasti tana vuonna loytanyt sopivan lyhytta kesapestia ja minun on "tyytyminen" lomailuun heh. Yhta tyota sentaan tarjottiin, mutta en voi jaada niin pitkaksi aikaa Suomeen. Kesasaat Suomessa eivat kylla ole suoranaisesti suosineet, mutta oikeasti olen nauttinut tasta viileydesta ja raikkaudesta Marylandin tukahduttavien saiden jalkeen. Taalla on tilaa hengittaa ja olla itsenainen, suuri kiitos julkiselle liikenteelle ;), ihanille sukulaisille ja ystaville seka asukaspuistotoiminnalle!

Mukavaa heinakuun jatkoa kaikille! 

3 comments:

Kata said...

Minäkin ajattelen, että suomalaiset naiset ovat usein aika vahvoja - ainakin jos vahvuus on sitä, että osataan ja uskalletaan seistä omien ajatusten takana. Itse ainakin ajattelen olevani vahva, vaikka toisaalta olen kyllä herkkäkin. Itsepäinen olen myös :) Ja hyvin itsenäisenäkin pidän itseäni minäkin. Minulle itsenäisyys ei kuitenkaan millään tavalla liity rahaan tai omavaraisuuteen ylipäänsä vaan enemmänkin tuohon samaan kykyyn ja rohkeuteen olla oma itseni tilanteesta huolimatta. Siksi minulle ei olekaan kolaus se, etten itse ansaitse rahaa tällä hetkellä; se ei vaikuta minun identiteettiini tai tunnelmiini. Mutta uskon kyllä, että on hankalaa olla siltä osin ikään kuin tyhjän päällä jos asia itseä painaa. Hyvä, että olet kuitenkin osannut nauttia lomailustakin, näistä säistäkin huolimatta! :)

Sugar said...

Luulen, ettei tuo ansaitsemisen puute haittaisi itseanikaan, mikali minulla olisi tarpeeksi tekemista kotona :) Nyt tuntuu, etten "pull my weight", mika johtuu ehka siita, etta minulla on tosiaan vain yksi lapsi ja han alkaa myos olla jo aika itsenainen. Eli toisinsanoen tarvitsen lisaa tekemista ja tyossakaynti olisi hyva vaihtoehto :)

Kata said...

Tuo on hyvin järkeenkäypää ja varmasti minullakin jollain tapaa edessä kun pieninkin tästä kasvaa ja omaa aikaa on taas enemmän. Toivotaan, että asiat sillä saralla pian järjestyvät! Onnea autokouluun, se on varmasti kaikin puolin hyvä juttu ja avaa elinympäristöäkin taas lisää.