Friday, February 13, 2015

Tarinaa hampaista

Nyt tulee vahan erilaisempaa postausta kuin yleensa eli tarinaa meikalaisen hampaista :D

Hampaat nimittain paasivat oikojan kasittelyyn viime syksyna pitkaan jatkuneiden purentaongelmien vuoksi. Purentaa oli tata ennen yritetty hoitaa mm. oisin pidettavilla kiskoilla (useampi kappale), fysioterapialla ja hampaiden hionnalla yliopiston hammashuollon kautta. Tulokset eivat olleet kovin hyvia, edelleen sarki leukaa ja hampaita. Kun yliopiston terveydenhuollosta ehdotettiin, etta purennasta artyneet, mutta muuten terveet hampaat juurihoidettaisiin, paatin siirtya yksityisen hammashoidon puoleen. Juurihoito ei kuulostanut mielestani hyvalta vaihtoehdolta hoitaa artyneita ja sarkevia hampaita, kun niissa ei muuten ollut mitaan vikaa. En tieda olisiko kunnallisesta hammashoidossa ehdotettu sitten kyseisten hampaiden poistoa :D



Googletin oikojia ja lopulta paadyin Hymyklinikan maksuttomaan oikomiskonsultaatioon. Konsultaatiossa minulle suunniteltiin oikomishoito, joka muuttaisi purentaa niin, ettei se enaa arsyttaisi hampaita. Lisaksi saisin suoremmat hampaat, mika olisi tietenkin plussaa, vaikkei hampaiden pieni vinous minua haitannutkaan.

Tassa lahtotilanne. Hyvin epaedustavassa :D lahikuvassa tosiaan erottuu tuo vinous hyvin, mutta suurimmassa osassa minusta otetuista kuvista sita ei huomannut.




Tassa lahikuvassa kojeet, joita ihmiset eivat siis edes yleensa huomanneet, elleivat tulleet ihan lahelle puhumaan :)  Ja minusta otetuissa kuvissa ne eivat myoskaan erottuneet.


Ja tassa siis lopputulos, johon olen todella tyytyvainen, niin ulkonaon kuin purennan takia.
Aikaisemmin yksi kulmahampaistani tykytti ja sarki harvase paiva, nyt se ei ole enaa vaivannut minua ollenkaan.



Oikominen tapahtui aika nopealla aikavalilla eli kojeet ehtivat olla suussani vain noin nelisen kuukautta. Tarkoitus oli, etta oikomishoito olisi kestanyt kauemmin, mutta koska muutto Marylandiin tapahtuikin aika nopealla aikavalilla, jouduimme kiristamaan oikomishoidon tahtia. Hymyklinikka oli todella joustava ja paasin tiiviiseen oikomishoitoon. Vaihtoehtona olisi ollut oikomishoidon jatkaminen Marylandissa, mutta ei ollut takeita, etta kukaan orthodontist olisi suostunut ottamaan minut potilaaksi kesken (varsinkin ulkomailla aloitetun) hoidon. Lisaksi oikomishoito olisi varmasti tullut todella paljon kalliimmaksi, koska meidan paikallinen hammasvakuutus korvaa oikomishoidon vain alle 26-vuotiaille.

Talla hetkella minulla on siis retentiokaari hampaiden takana pitamassa hampaita ja purentaa paikallaan seka suurimman osan paivasta lapinakyva kisko. Kumpaakaan ei kukaan huomaa, retentiokaari nyt ei itsellenikaan nay. Kiskon taas otan pois syodessani. Menen seuraavan kerran oikojalle kesalle, kun menen Suomeen kaymaan, joten raportoin silloin miten uusi purukalusto on pysynyt kuosissaan :)

Hyvaa viikonloppua toivotellen,

2 comments:

M-K said...

Ihana lopputulos!!! Jännä miten alhaalla sun braketit olivat! Muista pitää huoli retentiosta, muuten palautuu!

Sugar said...

Kiitoksia :) Juu, olen itsekin tyytyvainen lopputulokseen.