Monday, February 23, 2015

Medieval Times - Baltimore Castle


Lupailin aikaisemmassa postauksessa, etta kerron vahan enemman meidan Medieval Times-vierailusta. Kyseessa oli minimiehen 5-vuotissynttarijuhlistukset, joihin saimme mukaan ystavapariskunnan :)



Medieval Times - Baltimore Castle sijaitsee Arundel Mills ostoskeskuksessa Hanoverissa. Ulkoapain tama kauppakeskuksen osa nayttaa hieman linnalta, mutta on siis kuin yksi tavaratalo muiden joukossa :) Ovella kaikki saivat paahansa amerikkalaisista elokuvista tutut pahvikruunut, muu rekvisiitta maksoikin sitten aikasta paljon itse paasymaksun lisaksi. Ja paasymaksu itsessaan oli jo aika paljon eli alennusten kanssa 2 aikuista ja yksi lapsi oli $130. Pahvikruunujen vari taas maaraytyi sen mukaan, missa osaa katsomoa istui.


Yksi illan esiintyjista :)


Medieval Timesin kuvaus verkkosivujensa mukaan: "As you thrill to a rousing, two-hour live  jousting tournament, marvel at awe-inspiring horsemanship and falconry, Medieval Times serves a four-course meal fit for royalty." Eli kyseessa on siis turnajais-naytelma, joka sisaltaa aterian.


Ruuasta ei tullut otettua kuvaa, mutta eipa se kovin ihmeellista ollut :) Olin etukateen varannut itselleni kasvisruuat, jotka olivat ihan ok. Paaruokaa tuli pieni sangollinen, joten soin sita seuraavat kaksi paivaa kotona :D Ruoka syotiin kasin, koska oltiin kuulemma keskiajalla. Jalkkariksi oli pieni omenastrudel kertakayttolautaselta eli keskiaikainen tunnelma ei siina oikein kylla valittynyt :D 


Itse naytelma oli kuitenkin ihan viihdyttava, ehka tosiaan enemman lapsille suunnattu. Meidan minimies tykkasi kovasti! Kuninkaan luetellessa tanaan synttareitaan viettavia vieraita, oli joukossa kuitenkin yllattavan paljon kolmikymppisiaan viettavia seka yksi polttariseurue. Suurin osa kuitenkin vietti 5-10v synttareitaan. 


Me istuimme punaisessa katsomossa, joten kannustimme punaista (tai oikeammin punamustaa) ritaria, joka muuten oli ritarijoukon ehdoton komistus :D


Tassa kuningas ritarijoukkoineen.

Istuimme aika lahella kuningasta ja prinsessaa, joten saimme seurata heidan esitystaan aitiopaikoilta.


Illan aikana nahtiin parikin kulkuetta...

...kunnes oli turnajaisten vuoro. Ritarit taistelivat pareittain ensin hevosten selasta...


...ja sitten lahikontaktissa. Harmittavasti meidan punainen ritarimme ei turnajaisia voittanut, mutta ei han jaanyt viimeiseksikaan.



Han myos heitti meidan seurueellemme neilikan, joka osui meikalaista suoraan naamaan :D
Koska olin saanut neilikan komealta ritarilta, piti se tietenkin sailyttaa ;)

Kaikeankaikkiaan Medieval Times oli varsin viihdyttava kokemus, varsinkin meidan minimiehellemme. Me aikuisetkin viihdyimme: seura oli loistavaa ja hevoset upeita, joten kaksituntinen meni hurjan nopeasti ja koko ajan oli jotain syotavaa edessa, eli nalkaisena ei tarvinnut kotiin lahtea :)

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!

2 comments:

Anonymous said...

Kiitos teille vielä hyvästä ideasta ja mahtavasta seurasta! Taidan olla vieläkin vähän mustasukkainen että sait kopin tuosta kukkasesta, kyllä se meidän ritari sen verran komea oli :)
Eve

Sugar said...

Kiitoksia myos teille! Komean ritarin kaunis kukka :D muuten kesti yllattavan kauan maljakossa, taisin heittaa sen menemaan vasta kun sain ystavanpaivakukat!