Wednesday, April 25, 2012

Bookstores

After posting what I miss about the Midwest and my favorite books I thought of something else that I miss in the U.S, the bookstores! There's nothing wrong with the Finnish bookstores, except most of them are way too expensive for my taste and somewhat limited in selection. I love browsing books and finding bargain books. I also buy a lot of my books used to save money and absolutely love libraries :-) Nowadays I don't have as much time to hang out at bookstores or libraries, so I buy most of my books online.

Books purchased used in various conditions :)

My favorite major bookstore in the U.S is Barnes & Noble. Their selection is excellent and they have in-store Starbucks, yay! The B&N's that I've been to have had huge comfy chairs and some of them have a massive selection of $1 used books: a heaven for a bookworm like me :) They also have a pretty good website with an even bigger selection of new and used books. Their 25$ a year membership pays itself back quite fast if you purchase a lot of books, since you get 10-40% of off your purchases and free shipping on any item. B&N does ship internationally, but they do charge quite a bit for it. Besides B&N I also bought a lot of books from Borders, but I hear they've gone bankrupt? In Nebraska I also went to Hastings bookstore, which reminded me of Borders a bit.

My favorite online bookstores are Amazon and Better World Books. Amazon needs no introduction, it's not just a bookstore, it sells everything and more :) Their free Super Saver shipping is awesome and their prices are unbeatable most of the time. Whereas I have purchased a lot of fiction from B&N, I have bought most of my academic literature from Amazon. Amazon.com does ship internationally for a price, but for example Amazon.co.uk ships free to Finland, if you spend over £25. Better World Books has free shipping worldwide and purchases fund literacy projects, which makes it a great place to shop. Amazon still often has better prices when it comes to new books, but Better World Books has pretty good prices for used books. They also have a lot of academic books, which has helped this poor student save a lot of money :)

Where do you buy your books? Any good online bookstores (especially those that ship to Finland:) you've found and would like to share?

8 comments:

Eveliina said...

Jee, mäkin oon ostanut kirjoja Barnes & Noblelta (Nykistä) pariin otteeseen... Mä en oo vielä kertaakaan ostanut kirjoja netistä, oon aika old school kun tykkään mennä hiplaamaan niitä kirjoja paikan päälle. Kivenlahdessa asuessa kävin melkein joka päivä Kampin Suomalaisessa kun venailin bussia. Siitä tuli jotenkin tapa... mutta tykkään tosi paljon sellasista pienistä kirjaputiikeista niinkuin se rautatieasemalla oleva... valikoima nyt ei ole laaja, mutta ne on niin söpöjä että tekee mieli ostaa joku pokkari ihan sen takia.

Pilvi said...

Jep, viimeiset Borders-kirjakaupat sulkivat ovensa elokuun lopussa viime vuonna. :( 20-80 % alennuksista huolimatta loppuunmyynnissä useaan otteeseen ravatessa kävi mielessä, että jos olisin käyttänyt niin paljon rahaa Bordersiin ennen loppuunmyyntejä, putiikki olisi varmaan pysynyt pystyssä!

Olen opettelemassa pois old school kirjojenhypistelyostajasta viime syksynä saamani Kindlen myötä. :) Vielä kun sille olisi suomenkielistä valikoimaa.

Suvi said...

Amazonista tilataan kirjat, e-kirjat, astiat, lasten lelut...myönnän olevani aika laiska käymään ostoksilla, minkä lisäksi meidän saarella valikoimat ovat mitä ovat.

Sugar said...

Eveliina: minakin pyorin aina siella Kampin Suomalaisella :D tai siis pyorin vielakin, kun Kampista lahtee bussit nykyiseenkin asuinpaikkaan. Ja samaa mielta olen noista pienista kirjakaupoista, ne on jotenkin hellyyttavia.

Pilvi: Tiedatko havisivatko kirjakaupat Bordersin alueilta kokonaan vai tuliko esim. B&N tilalle? Entas mitas olet tykannut Kindlesta? Olen miettinyt sen hankkimista, kun tulee kuitenkin luettua niin paljon, mutta en tieda mita silmat tykkaavat siita. Saan nimittain migreenikohtauksia helposti juuri visuaalisista arsykkeista, mika on todella tylsaa. Eli mielenkiinnolla kuulisin kokemuksiasi :)

Suvi: sama juttu! Tanaan tuli Amazon.co.uk:sta juuri babywipeseja :D Ei uskoisi, etta on halvempaa tilata ne Englannista postipaketilla, kuin ostaa Suomesta kaupasta, mutta niin se vaan on. Ja tuo ostamisen helppous on kanssa niin ihanaa!

Pilvi said...

Itse asiassa yhdessäkään mun tietämässä ent. Bordersissa ei ole mitään. :/ Jopa Chicagon ydinkekustassa State Streetilla Bordersin tilat on vieläkin tyhjillään! Barnes & Noble osti Bordersin asiakasrekisterin, muttei ainakaan mun tietääkseni ole avannut Chicagon ympäristöön yhtään uutta liikettä.

Kindle näyttää minun mielestäni harmaansävyiseltä paperilta. Kindlen ruudulla ei ole valoa ollenkaan, ja se on silmille ihan erilainen kuin tietokoneen tai puhelimen näyttö. Suoraan en pysty migreenistä mitään sanomaan, mutta koska ruudulla ei ole välkettä, veikkaisin ettei pitäisi migreenikohtauksia aiheuttaa. Silmiä ilahduttaa myös mahdollisuus suurentaa kirjasinkokoa, etenkin vähemmässä valossa. Kindleen saa myös koteloita, joissa on valo mukana, mutta ne on aika hintavia suhteessa ainakin siihen paljonko minulla olisi valolle käyttöä. Jossain liikkeessä luultavasti pääset kokeilemaan, suosittelen!

Itselläni on viime syksyn uusista halvemmista malleista se halvin, maksoi $79. Siinä ei ole näppäimistöä, mutten ole sitä kaivannutkaan. Akku kestää viikkokausia. Halpa hinta johtuu osittain mainoksista, mutta mainokset on vain näytönsäästäjänä, ja kirjalistaa selatessa ruudun alareunassa bannerina, eli lukiessa niitä ei tarvitse katsella.

Jenni said...

Barnes & Noble!! <3 Etenkin ne, joissa on vielä kahvilakin... se on kirjakauppaelämys se :)

jersey_girl said...

Meidänkin lähi Borders on edelleen tyhjillään. Mua harmitti aivan kamalasti kun ne sulki liikkeensä. se oli ehdottomasti mun lemppari kirjakauppa. Nyt on tyytyminen B&N, viime viikolla ostettiinkin se jäsenyys sinne.

Sugar said...

Pilvi: Kiitoksia! No taytyypa miettia sita Kindlea :) Jos en loyda kirjaa kaytettyna ja pitaa ostaa uusi, niin mielummin ehken hankkisin kindle-version, kun nuo kirjahyllyt jo muutenkin pursuvat yli :)

Jenni: nimenomaan! Hyva kirja/lehti, pehmea nojatuoli ja herkullinen juoma= taydellista :)

jersey_girl: no vahanko tylsaa :( Onneksi teilta sentaan loytyy se B&N!