Sunday, September 25, 2016

Interstate-autoilua

Nyt olen ollut melkein kuukauden paivat toissa ja alkanut jo hieman tottua autolla ajamiseen. Autoilu on mielestani taalla Marylandissa kuitenkin edelleen vahan hullun hommaa. Vilkun kayttoa eivat useimmat hallitse ollenkaan ja paaton kaahailu/ohittelu motareilla on ihan jokapaivaista. Interstateilla nopeutusrajoitus on 65mph, mutta yleensa porukkaa ajaa ainakin 75mph. Itsellani kun on viela ehdollinen ajokortti niin yritan ajaa rajoitusten mukaan tai korkeintaan 5mph yli, joten meikalaista ohitellaan ihan urakalla. 



Melkeinpa joka paiva ajan jonkun onnettomuuden ohitse. Muutenkin autoilu nayttaa olevan lyhytnakoista ja itsekeskeista eli jos yritat liittya jonoon sivuteilta, kukaan ei yleensa tarjoa tilaa vaan valiin on vain mentava toottailyjen saattamana. Jos ruuhkajono tuntuu menevan liian hitaasti, osa porukasta ohittelee nurmikon kautta. Voin ajaa itse toihin melkeinpa koko Interstate-matkan yhdella kaistalla ja en ole huomannut ohittelusta olevan oikeastaan mitaan hyotya. Sen sijaan olen huomannut, etta usein ajan minua juuri ohitelleiden autojen ohi. Usein ohittelu onkin turhaa, mutta ei se silti esta ihmisia yrittamasta/vaarantamasta liikennetta.


Oma tyomatkani on onneksi suhteellisen helppo eli suurin osa ajomatkasta kuluu tosiaan interstateilla. Toihin kestaa ajaa noin 30 minuuttia ja kotiin 45 minuuttia, koska ruuhka-aika on silloin aluillaan. Yhtena paivana viikossa olen toissa vain aamupaivan ja silloin ennatan kotiin 30 minuutissa. Eli ei mikaan aivan kamala tyomatka.

Tyopaikkani sen sijaan ei ole millaan maailman mukavimmalla alueella, joten autoon ei kannata jattaa nakyville mitaan ja ovet kannattaa laittaa lukkoon heti kun autoon istuu. Sen lyhyen patkan aikana, minka ajan residential alueella, taytyy myos varoa teille poukkoilevia ihmisia. Joskus nakee porukkaa juoksemassa myos highwaylla…


Vaikka ajelu sujuukin suhteellisen hyvin, pysakointi ei ole viela oikein hallussa :D Onneksi en kuitenkaan ole ainut, enka saa edes huonoimman pysakoijan tittelia, sen verran mielenkiintoisia pysakointityyleja taalta loytyy. Yritan yleensa pysakoida tyhjemmalle alueelle, koska ainakin miehen autoon on viereisen auton ovella kolhaistu muutaman kerran. Tosin koulun pihalla ei ihan kauimpaan nurkkaan uskalla pysakoida muista syista… Mutta kylla se pysakoiminenkin alkaa kohta onnistua paremmin. Yritan pitaa mielessa, etta sain kortin vasta joulukuussa, joten mitaan taydellista pysakointia en voi itseltani viela odottaakaan ;)

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

No comments: