Wednesday, June 10, 2015

Smithsonian's National Zoo

Viime kuussa tuli kaytya myos Washington, D.C:n elaintarhassa. En ole suuri elaintarhojen ystava, koska olen tallainen tunteellinen ihminen ja tuntuu pahalta katsella vangittuja elaimia. Toisaalta ymmarran kylla monen elaintarhan tekevan tarkeaa tyota sailyttaakseen joitain elainlajeja sukupuuttoon kuolemiselta. Toisaalta ymmarran myos, etta elaintarhojen avulla opitaan ja opetetaan eri elainlajeista. 

Naista ristiriitaisista tunteista huolimatta tassa muutama kuva National Zoosta.


Smithsonian's National Zoo on paasymaksuton eli kuka tahansa tuloluokastaan huolimatta paasee tutustumaan elaimiin. 


Elaintarhan alue on suuri ja siella nakyikin jonkin verran lenkkeilijoita.


Satuimme juuri paikalle, kun oli huulikarhujen (sloth bear) ruokintanaytos. Tata oli kylla kiva seurailla, koska elaimet olivat aktiivisia.


Saukoilla on "special place in my heart"


Tama kuva on vahan huono, mutta saukot vaan ovat niin upeita :) mielummin tietysti ihailisin saukkojakin vain luonnossa.


Ensimmaista kertaa sain nahda pandan livena. Kyseinen panda oli hyvin apaattinen, eika tasta kohtaamisesta jaanyt kovinkaan hyva mieli :(Kuvaa norsujen ulkoilualueesta......ja norsuista sisatiloissaEhka hieman yllattaen minimies oli erityisen kiinnostunut iibiksista, ehkapa tutustumme yhdessa Thot:iin tassa joku paiva :)


Muutoinkin minimies tykkasi olla lintutalossa. Tahan saattaa olla osasyyna tosin talon ilmastointi :)


Kilpikonnat piti katsastaa myos, koska Turtles.


Tassa kuvassa nakyy leijona, jos oikein tihrustaa. 

Paiva oli aika lammin (+30C), joten useimmat elaimet olivat lepaamassa. Jaksoimme kuitenkin kavella pari tuntia elaintarhassa, kun kavimme valilla ilmastoiduissa sisatiloissa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

2 comments:

Jenni said...

Mulla on sama fiilis tästä asiasta kuin sulla. Eläintarhoja tuntuu olevan niin joka lähtöön, ja asiaan perehtymättömänä on lähes mahdotonta tietää, onko joku eläintarha mukana bisneksessä rahan vai koulutuksen takia, kuinka hyvin eläinten hoito on järjestetty, yms... Tuntuu, ettei edes isoihin tunnettuihin pelureihin voi oikein luottaa, kun isojen merinisäkkäiden tapauksessa olen Coven ja Black Fishin ansiosta saanut kantani päätettyä, ja niitä kuitenkin löytyy ties miestä Sea Worldista ja akvaarioista. Mututuntumalla veikkaisin Smithsonianin olevan sieltä parhaasta päästä, mutta oikeasti, who knows.

Sugar said...

Niinpa. Itsekin ajattelisin, etta Smithsonian on niita parempia elaintarhoja, mutta ei tosiaan naista tieda. Paasymaksuttomuus on kuitenkin Smithsonianissa hyva juttu, koska elaimiin paasee tutustumaan kuka tahansa. Ei tullut otettua muuten kuvaa, mutta esimerkiksi norsujen salametsastys oli hyvin esilla norsutalossa, eika sita ollut mitenkaan erityisesti kaunisteltu, vaikka toki oli lapsille suunnattu. Pidan siita, etta tallaisia uncomfortable truth juttuja on myos esilla.