Friday, November 9, 2012

Mapping the U.S Presidential Election

For the last few days my Facebook news feed has been swarmed by different kinds of election maps. I've seen some of the maps several times, but some of them have appeared only a few times. 
Here they are:


The actual result of the electoral vote, everyone has probably seen this map, the newest version has Florida counted as well.


My Republican fb-buddies have circulated this map in a frenzy, it shows results per county.  It is obviously something every Republican wants to see, a sea of red. I think someone pointed out that bunch of the red areas have a very scarce population, upsetting the original poster, who was (according to their own words) a proud redneck. I'd also like to add that a lot of my Republican friends have been screaming how Romney won the popular vote and what a travesty it is that Obama won. Of course, if they had bothered to look into it, they'd realize they are wrong. But who cares about facts, truth has never been important to the Republican party anyways.

For a historian, the fact that this map (or maps) has been making rounds, is very interesting. Needless to say my few Democrat-friends have been the ones distributing this one.


Here's the newest map circulating, it's based on population. It's probably the most "accurate" one when it comes to visualizing the election results. Democrat-friends are also behind this one.
all photos from facebook


What do you think of the maps? Have you had enough of the election results already? :) I'm still on cloud 9 over Obama winning, yay for four more years!

Wishing everyone a great weekend!

edit. 11/14.2012. Here's some more maps, if anyone's interested :)

5 comments:

Sofia said...

Ihanaa että Obama voitti, tykkään kovasti hänestä ja hänen vaimostaan. He ovat sellaisia luonnollisia ihmisiä ja luulen että sydän on oikeassa paikassa. Koko Eurooppa tykkää Obamasta.

Ronja said...

En ajatellut, että amerikkalaisen vaalijärjestelmän voisi tehdä vielä huonommaksi, mutta tuossahan tosiaan olisi keino: pinta-aloista kannatuksen laskemalla. Ei se kuitenkaan ole maa vaan ihmiset, jotka äänestävät. Ja ihmisillä on taipumus keskittyä joihinkin paikkoihin ja usein ne lähellä toisia ihmisiä asuvat myös sattuvat olemaan avarakatseisimpia eli tässä tapauksessa demokraatteja.

Naurattaa niin paljon toi republikaanien mussutus tosta äänimäärästä, kun kuitenkin se ainoa pienemmällä äänimäärällä valittu pressa on republikaani. Hah!

Kartoista vielä, että olin niin iloinen, että tuo San Diegon pläntti oli sininen. Hennon sininen, mutta kuitenkin. Aiemmin täällä on enemmistö kannattanut republikaanien presidenttiehdokasta, mutta nyt onneksi suunta muuttui. Samassa rytäkässä valittiin myös demokraatti pormestari ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Mahtavaa!

Sugar said...

Sofia, samaa mielta! Jostain luinkin, etta Obama on Yhdysvaltain historian suosituin presidentti nimenomaan ulkomailla :)

Ronja, niinpa. Republikaanien kannattajien mielesta ehka aanet pitaisi saada sen mukaan, kuinka paljon maata omistaa? Ei yhtaan yllattaisi, jos niin olisi. Ja kylla tosiaan on repsu-aanestajien muisti lyhyt, kun eivat enaa muista Bush II valintaa popular votea vastaan.
Minustakin olisi kivaa asua sinisella lantilla :) Viimeiset Yhdysvaltain vuodet tuli tosiaan vietettya tuolla punaistakin punaisemmalla alueella, se on osittain taman repsu-vastenmielisyydeni taustalla.

Jenni said...

Mä näin kanssa tuon kartan, joka vertasi kannatuksia orjanomistuskarttojen kanssa, ja musta se oli vähän harhaanjohtava: demokraatithan ne niitä orjia pitivät, ja republikaanit yrittivät lakkauttaa orjuuden. Ainoa johtopäätös, minkä tosta voi vetää, on että Yhdysvallat on yhä jakautunut Pohjoiseen ja Etelään, mutta pelkään, että moni vähemmän historiaa tunteva, yrittää vetää siitä myös johtopäätöksen, että demokraatit olisivat "hienompi" puolue historiassa.

Sugar said...

Tosiaan, historiallisesti puolue nimeltaan demokraatit oli etelan puolella, mutta muuta samaa nykyisten demokraattien kanssa heilla ei oikeastaan olekaan, kuin tuo nimi. Ja mielestani olet tehnyt nimenomaan juuri sen oikean johtopaatoksen jakautumisesta, sitahan se kuvastaa. Koska useat repsut nyt huutavat, etta Obama on jakanut taman maan, niin historiallisesti maa on ollut jakautunut *hieman* kauemmin.